Отворено е кандидатстването за Предприемачи в науката 2023

Отворено е кандидатстването за Предприемачи в науката 2023

Ако искате да ускорите кариерното си развитие с предприемачески умения, ако търсите подкрепа за реализация на научната си разработка, ако имате амбиция да създадете научен стартъп или вече имате такъв, преакселераторската програма „Предприемачи в науката“ на фондация „Карол Знание“ предлага безплатно обучение, менторска подкрепа и награда от 30 000 лв. Ако работите върху проекти със социално и екологично въздействие, кандидатствайте сега и започнете веднага подготовката си за конкурса Предприемач в науката!

Ако кандидатствате сега и бъдете одобрен, ще се включите веднага в поредицата малки срещи за бизнеса, част от Startup building програмата. Спечелете преднина, учете от билдърите, които изграждат нови възможности, срещнете предприемачите в науката и станете част от общността.

Очакваме:
• Студенти, които развиват бизнес идея, базирана на научна разработка;
• Докторанти, редовна, задочна или свободна форма на обучение;
• Учени, защитили докторска степен до 5 години преди датата на кандидатстване в конкурса.

Крайният срок за приемане на кандидатури е 3-ти септември 2023. Обучението започва на 20-ти септември, конкурсът е в средата на декември.

Досега в петте издания на програмата са връчени 7 награди на обща стойност 150 000 лв. Сред победителите има няколко инженери, а след програмата са регистрирани няколко стартъпа.

Минно-геоложки университет е партньор на програмата „Предприемачи в науката“ и награждава с участие значими проекти на студенти и докторанти.

Вижте повече за сроковете, програмата и как да кандидатствате тук

За повече информация и съдействие при кандидатстване:
гл. ас. Росен Иванов – 0888 761 268, r.ivanov@mgu.bg