Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и четири от водещите компании в минната индустрия заедно във форум за растежа и кариерното развитие на бъдещите инженери на България

На 06.04.2023 г. Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ проведе „Ден на кариерното развитие в МГУ“ за своите студенти от първи и втори курс, редовно обучение.

Проф. д-р инж. Ивайло Копрев – Ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“ ги приветства с думите: „Не спираме да се гордеем с вас -нашите студенти! Ще разберете защо вашето място е тук, в тази зала, и след време ще седнете на тези столове вече като мениджъри на едни от най-добрите минни компании“.

„Вие сте най-ценният ресурс и вие сте бъдещето“ – с тези думи д-р инж. Иван Вутов – заместник-управител на Геотехмин ООД и председател на СД на Геотрейдинг АД,  прикани студентите да се възползват от предоставената им възможност и да се включат в дискусионния панел с много въпроси към най-добрите експерти в миннодобивната промишленост.

„Днес ние заставаме пред вас не като конкуренти, а като партньори, работещи заедно за развитието на минната индустрия и нейната непрекъсната модернизация“ отбеляза господин Доминик Хамерс -изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

Специални гости – участници в събитието бяха четирима топ мениджъри на водещите минни компании в България – инж. Драгомир Драганов – Изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД, дружество част от Групата Геотехмин,  инж. Иван Чолаков – производствен директор на „Асарел-Медет“ АД, инж. Цветомир Велков- генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и инж. Любомир Хайнов – генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, които разказаха  своите лични истории, за пътя им от стола в учебната зала на Минно-геоложкия университет до този на висш мениджър, за трудностите и постиженията, за удовлетворението от работата.

В последната част студентите имаха възможност да зададат своите въпроси към четиримата мениджъри.

На индивидуални щандове всяка от компаниите представи възможностите за кариерно развитие, а младите бъдещи минни инженери получиха детайлна информация по обявените стажантски позиции и стипендиантски програми на дружествата.

За втора поредна година домакин на форума е Многофункционален комплекс ProAuto.

Събитието е част от събитийния календар по повод 70-годишнината от обявяването на Минно-геоложки университет като самостоятелно висше училище.