ПРИЕМ

Visteon инвестира в ново поколение български софтуерни таланти с първата си глобална програма RISE

Visteon инвестира в ново поколение български софтуерни таланти с първата си глобална програма RISE

  • България е първата страна в Европа, в която глобалната компания ще развие програмата.
  • Над 30 местни студенти ще станат постоянна част от екипа на Visteon в София още от първия ден като част от RISE.
  • В рамките на година и половина ще развиват знанията и уменията си с едни от най-добрите местни и глобални инженери в областта на автомобилните технологии.
  • Програмата включва възнаграждение за всеки участник, а компанията ще актуализира инвестицията на регулярни периоди в зависимост от представянето в рамките на инициативата.

 София, 7 юни 2022 – Visteon стартира RISE – първата по рода си глобална програма за начинаещи в областта на софтуера. България е първата страна в Европа, в която технологичният лидер ще развие инициативата, като даде възможност на над 30 местни студенти да станат постоянна част от екипа в София още от старта й това лято. Така от първия ден на професионалния им път Visteon инвестира и развива целенасочено новото поколение софтуерни таланти у нас.

Инженеринговият център в София отваря широко вратите към света на мобилити технологиите в глобален мащаб за студентите, като в първата година и половина ще преминат през три етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерната разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и работата в глобална технологична компания. Следват два етапа, съсредточени върху реални проекти и различните роли по тяхната реализация, включващи тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат имплементирани в автомобила.

Във всеки един от етапите на програмата младите таланти ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

Програмата RISE предвижда месечно възнаграждение за всеки участник, като компанията ще актуализира инвестицията си на регулярни периоди в зависимост от представянето в рамките на инициативата.

„Във Visteon младите таланти имат възможността не само да се учат и да се развиват сред едни от най-добрите експерти в областта на автомобилните технологии, но и да имат реален приност в индустрията на световно ниво още в самото начало на своя професионален път“, сподели наскоро пред студенти в София Лойк Гризлейн, регионален вице президент и генерален мениджър на Visteon за Европа.

RISE има две стартови дати, съобразени с възможността на студентите – 18 юли и 29 август 2022. Желаещите да бъдат част от програмата могат да прочетат повече за изискванията и да кандидатстват до края на юни тук: bit.ly/3FLNAFn.

Visteon България е водещият технологичен център на компанията за цяла Европа. Тук над 700 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти, които подпомагат трансформацията в съвременните автомобили по отношение на дигитализация и електромобилност.

Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си освен на новите попълнения в екипа, така и на следващите поколения таланти в специализираните университети и професионални гимназии в България. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече две десетилетия.

Преди години компанията бе първата на местния пазар, която създаде дисциплини като requirement и тест инженери, специалисти по качество и функционална безопасност, софтуер, хардуер и механика за автомобилна електроника. Днес портфолиото на Visteon България се допълва и с пилотни за местния пазар проекти в сферата на електрификацията.

За Visteon Corporation

Технологичната компания Visteon е един от най-големите доставчици на автомобилна електроника в света с водещи пазари в Азия, Европа и Северна Америка. С международен екип от над 10 000 човека в 18 държави,Visteon е световен лидер в проектирането и разработването на иновативни високотехнологични продукти и системи, предназначени за купето на автoмобила.

За Visteon България

Visteon България е водещият технологичен център на компанията за Европа с 20-годишна история в автомобилната индустрия. С екип от над 700 висококвалифицирани инженери с опит в сферата на софтуера, хардуера и механиката хъбът управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват глобални и регионални високотехнологични проекти за световните лидери в автомобилната индустрия в момента. Местното портфолио включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

За контакт:

Елисавета Андонова

Мениджър „Копроративни комуникации“, регион ЕМЕА

Бул. „Цариградско шосе“ 90, сграда Capital Fort

София, България

+359 877 727 447

eandonov@visteon.com