ПРИЕМ

Участие на България в Международна олимпиада по астрономия

Катедра „Физика“ към Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ с удоволствие посрещна на своя територия българския отбор, представящ страната ни в Международната дистанционна олимпиада по астрономия (IRAO), провеждаща се от 5-ти до 13-ти ноември 2021 г., с виртуален домакин гр. Милано, Италия.

Залата в Геологопроучвателния факултет на МГУ, която се използва за целите на олимпиадата, е оборудвана в пълно съответствие с изискванията на Международния организационен комитет, спазвайки и всички противоепидемични мерки.

Стискаме палци и вярваме в успешното представяне на българския национален отбор по астрономия, съставен от изключително очарователни и умни момичета и момчета от 9- ти до 11-ти клас, от София, Хасково, Варна и Бургас, с ръководители г-жа Ева Божурова, учител в НАОП „Николай Коперник“, гр. Варна, и г-н Никола Каравасилев, учител по физика и астрономия в ПЧМГ гр. София, в ЧОУ „Наука за деца“, гр. София и редактор в НИОН АзБуки.

Благодарим за усилията и съдействието на проф. дн Вили Лилков – преподавател в катедра „Физика“ при МГУ и на проф. д-р Ивайло Копрев – Ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“, които специално насърчиха младите таланти преди първото от поредица 4-часови изпитания.

През 2020 г. Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ бе домакин на българския национален отбор в Международната олимпиада по експериментална физика за средношколци, завоювал сребърен и бронзов медал в съревнование с 388 участници.