ПРИЕМ

Проф. Копрев връчи награда на Каолин в националната кампания „Бизнес хонорис кауза“

На 17.03.2022 г. на специална церемония, организирана от  вестник „ 24 часа“, бяха наградени 15 социално отговорни компании, отличени за добри практики в сферата на корпоративната социална отговорност и изграждането на работодателска марка.

Проф. Ивайло Копрев – Ректор на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, връчи на г-н д-р Волф Харлфингер – главен изпълнителен директор на „Каолин“ и председател на УС на дружеството, наградата в категория „Подкрепа на местните общности“.

Минно-геоложки университет е известен с доброто партньорство с утвърдените компании в минерално-суровинната индустрия в България. В рамките на изказването си проф. Копрев акцентира на значението на дуалното обучение, на възможността децата да учат и да продължават да се развиват в България. Част от възпитаниците на СУ „Васил Левски“ във Ветово – първият завършил випуск на „Каолин“ по системата на дуално обучение, вече са студенти в МГУ.

Господин д-р Харлфингер изрази благодарност за наградата и подчерта, че главният аспект за компанията е да продължи да подкрепя общностите и да направи животът в България по-добър.

Сред първите, получили грамота и статуетка кадуцей- символ на съзидателната сила, бяха „Аурубис България“ АД, „Елаците Мед“ АД, КонтурГлобал Марица Изток 3 и Групата Геотехмин, която получи специалната награда за благотворителната си кампания „Българските добродетели“.