ПРИЕМ

МГУ „Св. Иван Рилски“ участва в младежки научен фестивал – HELLO SPACE | Bulgaria Calling 3.0

Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ беше част от проведения в края на юни 2023 г. младежки научен фестивал – HELLO SPACE | Bulgaria Calling 3.0, превърнал се в истинска научна площадка и своеобразен празник за любителите на STEAM науките. Целта на фестивала е да развълнува и вдъхнови младежкото въображение, мечти и перспективи към по-високо, по-дълбоко и по-далеч, отвъд видимия хоризонт на ежедневието. Не на последно място, фестивалът промотира преследването на кариера и развитие в STEAM науките с цел генериране на иновативни решения за предизвикателствата на бъдещето – заявиха от пресцентъра на организаторите- Атлантически Клуб в България, Американското Посолство, Националния Space&STEAM клъстер и София Тех Парк.

В програмата на събитието бяха предвидени научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от най-различни области на науĸата.

На щанда на МГУ гл. ас. д-р Камелия Маринова и колегите от RevivalDesing представиха вълшебството на геологията и поканиха младежите да се впуснат в различни предизвикателства през интерактивната разходка в Музея на уникалните кристали, както и да научат много интерсни факти за скалите – на Земята и в Космоса.

1
5
2
6
3
4