ПРИЕМ

Връчване на дипломи на церемония с почетен гост вицепрезидентът на Република България – г-жа Илияна Йотова

Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ връчи дипломи за заети академични длъжности и придобити научни степени на тържествена церемония с почетен гост вицепрезидентът на Република България – г-жа Илияна Йотова

На 12 юни 2024 г. в Аула „Максима“  се проведе тържествена церемония за връчване на дипломите на придобилите за периода 07/2023-05/2024 академични длъжности „гл. асистент“, „доцент“ и „професор“, както и образователна и научна степен „доктор“ и научна степен „доктор на науките“ на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“.

Почетен гост на събитието беше вицепрезидентът на Република България – г-жа Илияна Йотова, която лично връчи дипломите.

Проф. д-р инж. Ивайло Копрев-Ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“ откри церемонията с приветствие към присъстващите, подчертавайки значението на този специален ден както за дипломираните докторанти и преподавателите, заели нови академични длъжности, така и за университета като цяло. „Помнете, че вие  не само развивате научната област, в която работите, но и вдъхновявате новите поколения студенти и млади учени. Академичното ръководство на МГУ ще продължи да съдейства и отговорно да подкрепя Вашите усилия за да развивате уменията си, научните постижения и новаторски идеи“ – добави той.

„Искам да Ви поздравя с Вашия труд, Вашата амбиция, Вашето постоянство и с Вашия стремеж да се занимавате с наука точно в България и да Ви пожелая „На добър час“ и много успехи“ бяха заключителните думи на вдъхновяващата реч на вицепрезидента г-жа Илияна Йотова, в която Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ беше откроен като емблема и етикет за висше образование.

Гости на събитието бяха още г-н Доминик Хамерс– Изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД, инж. Николай Пелтеков – Изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД, г-жа Гергана Янакиева – Директор „Човешки ресурси и администрация“ в „Дънди Прешъс Металс“ и академичната колегия на университета.

След тържествената част г-жа Йотова посети Музея на уникалните кристали и изградения по повод 70-годишнината на университета православен храм, носещ името на небесния закрилник и покровител на българския народ, на минерално-суровинната индустрия и на Минно-геоложки университет – Св. Иван Рилски.

На днешното тържествено събитие своите дипломи за успешно завършена образователна и научна степен „доктор“ и научна степен „доктор на науките“ получиха д-р Диан Страхилов, доктор по научна специалност „Методи и техника на геоложките изследвания“, д-р Ивайло Николов, доктор по научна специалност „Открит и подводен добив на полезни изкопаеми“, д-р Иванка Вълчанова- доктор по научна специалност „Обогатяване и рециклиране на суровини“, д-р Любомир Михайлов, доктор по  научна специалност „Минералогия и кристалография“, д-р Люпчо Димитров, доктор по научна специалност „Обогатяване и рециклиране на суровини“, д-р Надежда Стойчева доктор по научна специалност „Открит и подводен добив на полезни изкопаеми“ и доц. дн Веселин Митев – доктор на науките по научна специалност „Индустриален мениджмънт“. Дипломи за придобиване на академични длъжности „гл. асистент“, „доцент“ и „професор“  получиха гл. ас. д-р Володя Джаров – главен асистент по научна специалност „Автоматизация на производството“, гл. ас. д-р Данаил Йовчев – главен асистент по научна специалност „Геология и проучване на полезни изкопаеми“, гл. ас. д-р Рафаил Рафаилов – главен асистент по научна специалност „Подземно строителство“, доц. д-р Елза Иванова – Димова – доцент по научна специалност „Геометрия и топология“, доц. д-р Лъчезар Георгиев – доцент по научна специалност „Разработка и експлоатация на нефтени, газови и газокондензатни находища“, проф. д-р Камен Попов – професор по научна специалност „Геология и проучване на полезни изкопаеми“ и проф. д-р Светлана Браткова, професор по научна специалност „Биотехнологии в геоекологията“.

Тържествената церемония с почетен гост г-жа Илияна Йотова е доказателство за ангажимента на университета към насърчаване на високи постижения на своите докторанти и преподаватели в областта на научните изследвания и преподаването, окуражавайки ги да продължат да допринасят за научния прогрес и развитието на обществото и страната ни.

DSC_1111
DSC_1048
DSC_1014
DSC_0977
DSC_0945
DSC_0859
DSC_1109
DSC_1038
DSC_1003
DSC_0972
DSC_0813
DSC_0936
DSC_1091
DSC_1029
DSC_0996
DSC_0960
DSC_0897
DSC_1054
DSC_1020
DSC_0987
DSC_0954
DSC_0876

Важно за кандидат-студентите


Уважаеми кандидат-студенти, 
Отдел „Прием на студенти“ приема документи всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа без прекъсване, в събота и неделя от 08:00 до 15:00 часа!

Ще се затвори след 20 секунди