ПРИЕМ

Бурни аплодисменти за Юбилейния филм за МГУ

С бурни аплодисменти бе посрещнат Юбилейният филм, разказващ за 70-годишното развитие на единственото висше училище в България, подготвящо инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности – Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“.

Проф. дн инж. Ирена Григорова, Зам.-Ректор по Научноизследователската дейност, се обърна към присъстващите с думите: „Пресъздадохме визуално нашата забележителна история – от обявяването на МГУ „Св. Иван Рилски“ за самостоятелно висше училище до днес, за да познават корените си и следващите поколения миньори и геолози… Сценарият на филма проследява уникалното пътешествие на част от нашите предшественици, преминавайки през годините на тяхното обучение – от първите дни на студентския им живот, през пъстрите лекции и упражнения, до академичните изпитания. Този филм предоставя зрелищен летопис за трансформация и растеж.“

След излъчването на филма академичната общност и административната колегия обмениха впечатления по време на Коледния коктейл на Ректора на МГУ „Св. Иван Рилски“ – проф. д-р инж. Ивайло Копрев.
Очаквайте онлайн излъчването на филма на 17.12.2023 г., неделя, от 20:00 ч. в официалния Youtube канал на МГУ и на страницата ни във Facebook.

DSC_0375
DSC_0387
DSC_0391