ПРИЕМ

Магистратурата „Машини, апарати и съоръжения за промишлена и битова газификация“ е продължение на специалност „Газова, горивна и пречиствателна техника и технологии“, която на практика се явява широкопрофилна специалност, съставена от три подспециалности. Актуалността по тематиката е безспорна, както у нас така и в чужбина. Предлагат се класически и модерни методи и средства на обучение и нови, актуални учебни помагала по специалните дисциплини, изготвени от високо квалифицирани специалисти от практиката.

След успешното дипломиране по специалността, ще може да проектирате, използвате и поддържате газова, горивна и пречиствателна техника, както и газови и отоплителни съоръжения. Като магистри-инженери ще можете да извършвате контрол и мониторинг на инсталации свързани с топло- и газоснабдяването, както и пречиствателни станции и инсталации с промишлени и битови отпадъци.

Професионално направление 5.8 Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми
Специалност Машини, апарати и съоръжения за промишлена и битова газификация
ОКС Магистър
Професионална квалификация Инженер по газова техника и технологии
Форма на обучение Редовна
Срок на обучение 1.5 години (три семестъра)

Ограничени места за учебната 2025/2026 година!


Уважаеми кандидат-студенти,

Кандидатстудентската кампания е към своя край, а възможностите за обучение през предстоящата учебна 2025/2026 година са ограничени!

Свържете се с Отдел „Прием Студенти“ (02/80 60 208, 0879 807 916, ksk@mgu.bg), за да разберете какви са Вашите възможности!

Ще се затвори след 20 секунди

МГУ
Преглед на поверителността

С цел предоставянето на персонализирани и адекватни услуги чрез нашия уебсайт, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ има нужда от технология за запаметяване и съхраняване на информация за използването му от Вас. Това става с помощта на т.нар. бисквитки. Те са малки текстови файлове, съдържащи малки количества информация и се съхраняват на Вашия компютър или в паметта на Вашия уеб браузър.

Повече информация за нашата Политика за използване на бисквитки.