ПРИЕМ

Специалност „Механизация за преработка на минерални суровини“ дава възможност на студентите самостоятелно да избират значителен брой учебни дисциплини според професионалните си интереси. В тази образователна степен те разширяват и задълбочават инженерните си знания в основни за специалността дисциплини като математика, механика, хидро и пневмо автоматика, динамика на преработващи и вибрационни машини. Акцент представлява изучаването на съвременни методи за компютърно моделиране, симулационни изследвания, планиране на експерименти, анализ и оптимизация на машини и механични системи.

Завършилите специалността са квалифицирани да извършват изследователски, проектантски, конструкторски, научно‐приложни, експертни и управленчески дейности във всички области, изискващи висше образование по базовите специалности „Механизация на минното производство” и „Комплексна механизация и компютърно проектиране в машиностроенето“. Те имат квалификация за ръководни длъжности във фирми, дружества и предприятия в минната и енергийна промишленост, за преподаватели във висши и средни технически учебни заведения, за научен работници в научно‐изследователски центрове, за специалист‐мениджъри в търговски дружества, за експерти във финансови и застрахователни компании, за ръководители в управленческите органи на централната и местна държавна администрация.

Професионално направление 5.8 Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми
Специалност Механизация за преработка на минерални суровини
ОКС Магистър
Професионална квалификация Инженер машинен
Форма на обучение Редовна
Задочна
Срок на обучение 1.5 години (три семестъра)
МГУ
Преглед на поверителността

С цел предоставянето на персонализирани и адекватни услуги чрез нашия уебсайт, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ има нужда от технология за запаметяване и съхраняване на информация за използването му от Вас. Това става с помощта на т.нар. бисквитки. Те са малки текстови файлове, съдържащи малки количества информация и се съхраняват на Вашия компютър или в паметта на Вашия уеб браузър.

Повече информация за нашата Политика за използване на бисквитки.