logo    БГ
БГ  EN

WWW www.mgu.bg

НОВИНИ

31.01.2020

Посланикът на ЮАР се срещна с Ректора на МГУ „Св. Иван Рилски“ проф. д-р инж. Ивайло Копрев


На 30.01.2020 г., в Ректората на МГУ „Св. Иван Рилски“ се проведе работна среща между извънредния и пълномощен посланик на Република Южна Африка - Н. Пр. Г-н Табо Тахе и проф. д-р инж. Ивайло Копрев, Ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“.
Ректорът представи на Н. Пр. Г-н Табо Тахе МГУ „Св. Иван Рилски“ - единственият, най-голям и престижен образователен и научен център в България, в областта на геоложките и минни науки. Ректорът проф. д-р инж. Ивайло Копрев изтъкна ролята на МГУ „Св. Иван Рилски“, като лидер в университетското минно-геоложко образование, осигуряващ най-високо образователно равнище.
На срещата бяха обсъдени редица бъдещи съвместни перспективи.
Н. Пр. Г-н Табо Тахе сподели възможностите за специализация на наши студенти, докторанти, млади и утвърдени учени в най-добрите инженерни университети в Република Южна Африка и надежди за засилване на сътрудничество между двете държави в сферата на образованието. По време на срещата бяха обсъдени и възможностите, които предоставя програма „Еразъм +” за засилване на академичното сътрудничество, обмен на студенти и преподаватели.
Ректорът проф. д-р инж. Ивайло Копрев представи различни варианти за сътрудничество и изтъкна, че МГУ „Св. Иван Рилски“ разработва възможности за привличане на повече чуждестранни студенти. Ректорът на МГУ „Св. Иван Рилски“ отправи покана за участие на учени, докторанти, пост-докторанти и студенти от Република Южна Африка в Международната годишна научна конференция на МГУ „Св. Иван Рилски“, която ще се проведе през октомври 2020 г.
На свой ред Н. Пр. Г-н Табо Тахе се ангажира да представи поканата на представители на академичните среди в Република Южна Африка, които да присъстват и споделят своя опит в сферата на образованието, науката и технологиите.Сертификати

dd

Проекти и партньори

dd
LogoТел.
02 806 0530 Facebook Twitter