logo    БГ
БГ  EN

WWW www.mgu.bg

НОВИНИ

22.01.2020

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ СТУДЕНТИ-СПОРТИСТИ

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ СТУДЕНТИ-СПОРТИСТИ, ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ОТБОРИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ-ТРЕНЬОРИ И ОБЩЕСТВЕНИ АКТИВИСТИ ЗА СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНАТА 2019 г. НА МГУ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“


Традиционната церемония „Спортист на годината на МГУ“ се проведе на 16 януари 2020 г. в Спортен комплекс „Св. Ив. Рилски“ – клубен ресторант „Магико“. Участници и официални гости на спортното събитие бяха академичното ръководство на МГУ в лицето на ректора, проф. д-р инж. Ивайло Копрев, проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите в Р България, проф. Н. Изов, ректор на НСА „В. Левски“, ръководители на сродни катедри по ФВС, членовете на УС на УСК-МГУ и неговия председател, доц. д-р инж. Иван Митев, студентите-спортисти, преподаватели, представители на СС, представители на Министерство на енергетиката и сродния бизнес, обществени деятели, ветерани и др. Специален гост, който уважи нашето 10-то издание, на което бе чествана и 20-годишнината от учредяването на Университетския спортен клуб – МГУ, бе министър Красимир Вълчев, който приветства и участва в награждаването на студентите-спортисти и най-добрите отбори. В тази юбилейна година нашите студенти-спортисти завоюваха исторически успех, спечелвайки пет титли в най-социално значимите спортове и традиционни за нашия университет: футбол, футзал, лека атлетика, хокей в зала и бадминтон. От името на Спортния клуб бяха раздадени специални стипендии и награди на името на проф. Михаил Бъчваров – изтъкнат спортолог и дългогодишен преподавател в МГУ.


Спечелените купи (вляво) и специалните статуетки и плакети за най-изявените студенти-спортисти и преподаватели.


Ректорът, проф. Ивайло Копрев, връчва почетния знак на университета на проф. Йордан Иванов, ръководител на катедра ФВС и главен мениджър на представителните футболни отбори.


Председателят на Спортния клуб, доц. Иван Митев, връчва наградата на бадминтонист №1 и за проявен спортен дух и характер на Емона Иванова, спец. УРПС, I курс – шампион на България за параолимпийци и завоюван бронзов медал от Световната купа в Дания.


Проф. Любен Тотев връчва наградата за най-перспективен спортист на Радостина Балова, спец. ЕООС, I курс – шампион на България в полумаратон и най-бързата жена на 10 км и на ст. пр. Каролина Цветкова (треньор на отбора по лека атлетика), избрана за мениджър на годината.


Членът на изпълнителния комитет на БФС, г-н Валентин Михов, връчва златната топка на футболист №1, Росен Танев, спец. РПИ, III курс, Национален шампион на България по футбол и футзал.


Министър Вълчев връчва златната статуетка на спортист №1 за 2019 г., Антонио Иванов, спец. ОРС, II курс, Национален шампион и рекордьор на 100 и 200 м за юноши и мъже и на НУШ Варна на 100 и 400 м.


Министър Вълчев и ректорът проф. Копрев връчват златната купа на Отбора на годината, представителния футболен отбор, на капитана Николай Христозов, завоювали златните медали и шампионската титла по футбол и футзал.

Сертификати

dd

Проекти и партньори

dd
LogoТел.
02 806 0530 Facebook Twitter